Врата на годината ЮБИЛЕЙНА ВРАТА SOLID ALPHA

Шоурум Солид 55

тел: 02 807 11 55
GSM: 0886 009 445
e-mail: vrati@solid55.com
ул.”Магнаурска школа” 5
София, 1784

 


Работно време

Понеделник - Петък: 8:30 - 19:00 часа

Събота: 10:00 - 16:00 часа

Неделя: почивен ден

 

 


Сервиз

Гаранционни услуги - 0889 414 545

Извънгаранционни услуги - 0886 402 300

Авариен телефон - 0888 399 992

service@solid55.com

http://smartdoorshelp.com/helpdesk/

 

НИЕ сме солид 55!

Солид 55 е българска фирма с 30-годишна история. Компанията предлага на световния пазар уникални продукти в сферите на сигурността, заключващите системи и дизайна. Портфолиото на Солид 55 включва блиндирани врати за апартаменти и къщи, интелигентни блиндирани врати, интериорни врати, входни пространства, пожароустойчиви и многофункционални врати, както и гаражни врати за бита и индустрията.

С прецизност към детайлите, Солид 55 посреща индивидуалните нужди на своите клиенти и превръща вратата в емоция като неизменна част от дизайна на всеки дом. 

prev
next

Ние имаме волята и стремежа да бъдем лидери в солидните врати. Като такива да създаваме високотехнологични, висококачествени и конкурентоспособни продукти, които изцяло задоволяват желанията и потребностите на клиентите. Солид 55 да бъде място където:

 • Всички активно да участват в развитието на фирмата като непрекъснато обогатяват знанията и практическите си умения;
 • Всеки, работещ във фирмата да намери идеалната работа за себе си, да влага страст и всеотдайност в нея, да бъде мотивиран и удовлетворен;
 • Да се създават новите реалности, като се отчита ролята на личността, нейната автентичност, присъствие, ангажираност и умението й да работи в екип.

За своята 30-годишна история, компанията е постигнала изключително високо ниво на разработките си в сферите на технологията и дизайна, но желанието за постоянно усъвършенстване е водещо в създаването на нови продукти и подобряване на съществуващите. Това е основният двигател, който води Солид 55 напред в своето развитие:

 • Комплексна сигурност;
 • Доставчик на сигурност в Европа;
 • Място на което хората реализират мечтите си;
 • Център на неформална партньорска мрежа.

Успехът на нашия бизнес се дължи на способността ни да бъдем гъвкави, да следваме, но и да изпреварваме пазара, да се развиваме и променяме, да усъвършенстваме нашата организация, продукти и услуги. Удовлетвореността на клиентите е най–важният критерий за нашата работа.

Стремежът да задоволим желанията и потребностите на нашите партньори е една от основните предпоставки за развитието на фирмата.

Фирма СОЛИД 55 ООД е създадена, за да предифинира ролята на входната врата в съответствие с променящите се нужди на сигурност, мобилност и зараждащият се "Умен дом", да отговори на порасналите потребности за индивидуализиране на вътрешният интериор, където участват входната и интериорните врати, но не само като визия, а и като функционалност.

Настоящата политиката е подходяща за целите и контекста на СОЛИД 55 ООД и е в подкрепа на стратегическата насоченост на дружеството.

Декларация за Политика по качество Солид 55 ООД

Декларация за Политика по качество Солид Дорс Център ООД

Декларация за Политика по качество Солид Продакшън ООД

 

Фирмата е сертифицирана за изградената и действаща Система за Управление на Качеството, отговаряща на изискванията на стандарт ISO 9001.

РАЗВИТИЕ

 1. 1990
  Ние се родихме - фирма „Солид 55” ООД е регистрирана в град София.
 2. 1991
  Все още прохождаме - предлагаме допълнително укрепване на съществуващи врати.
 3. 1993
  Ставаме солидни - започваме производството на блиндирани врати.
 4. 1997
  Растем - разширяваме търговската си мрежа и се утвърждаваме като победител.
 5. 2002
  Поумняваме - внедряваме цифрово-програмни машини в производството. Печелим конкурс на Европейската банка за финансиране на нови програмни продукти. Започваме да ставаме различни - невидимият заключващ механизъм е основен елемент от нова серия Интелигентни врати.
 6. 2003
  Създаваме търговска марка FeRi и навлизаме в нишата на метални врати от по-нисък ценови клас. Към серията Интелигентни врати, добавяме нов продукт Входно пространство – блиндирана врата за активна охрана на общ вход на жилищен блок.
 7. 2005
  Растем - построяваме нов административно-производствен комплекс SOLID, с обща площ 4800м2, намиращ се на бул. Цариградско шосе 7-ми км. Внедряваме в производството ни първата в България роботизирана система за заваряване на врати. Получаваме сертификат за изградената и действаща Система за Управление на Качеството, отговаряща на изискванията на стандарт ISO 9001:2000.
 8. 2007
  Участваме за първи път в най-голямото международно изложение за информационни и телекомуникационни системи CeBit в Хановер, Германия; Три пъти се увеличава броят на поставените интелигентните iPS врати спрямо 2006 година; Започваме разработката на нова серия врата, насочена изцяло към възможността за внедряване на електроника в нея; Планираме да растем - купуваме терен близо до гр. Елин Пелин за изграждане на производствена фабрика за врати.
 9. 2009
  Базата е построена, а ние закупуваме и инсталираме нови, модерни машини за производство на блиндирани врати. През месец май, местим металния участък от производството в новопостроения завод в гр. Елин Пелин. В експлоатация се въвеждат новите машини TRUMPF, които многократно увеличават производителността и подобряват качеството на продукта. Успяхме да защитим изискванията за маркировка за съответствие „CE”, съгласно Наредбата за съществените изисквания към строежите и оценяване съответствието на строителните продукти. Вратите на Солид 55 преминават изпитания и се сдобиват със сертификат за защитен клас на взломоустойчивост по изискванията на стандарт БДС EN 1630; Съответно Серия 40 – трета степен и Серия 50 – четвърта степен защитен клас на взломоустойчивост.
 10. 2010
  Станахме на 20 години. Празнувахме цяла година с много нови продукти и специални предложения към своите клиенти. Най-хубавият подарък е нов модел входна блиндирана врата, която съчетава всички най-нови разработки и високи технологии в един продукт – iDoor. Взехме участие на Международен панаир за строителство с екологични материали, модернизация и енергийна ефективност „Bauen & Energie” във Виена. Там представихме на австрийския пазар блиндирани, интелигентни и интериорни врати с характерната си висока шумо и топлоизолация.
 11. 2011
  В началото на годината, официално дадохме старт на своя проект за изграждане на най-големия шоурум за врати в България. Той е с големина над 1,000 кв.м. В него клиентите могат да открият най-голямото разнообразие от мостри, компетентен и добре обучен търговски екип, функционален детски кът, безплатен паркинг и удобно работно време. Много искахме да докажем качеството и сигурността на своите продукти. Затова организирахме демонстрация на разбиване на блиндирана врата със сертификат за 4-ти клас на взломоустойчивост. В деня на откриването на изложение Стройко 2000, опит да отвори най-сигурната врата направи Димитър Димитров – олимпийски и европейски шампион по културизъм. Не, че се хвалим, но не успя! Мисия моят дом – излъчва репортаж за Солид 55 в специалния раздел на предаването „Как се прави!”. Видеото проследява как от лист ламарина, Солид 55 успява да сътвори цялостна система за сигурност.
 12. 2012
  Продължаваме да растем - разширихме дистрибуторската си мрежа в нови градове на територията на България. Стъпихме на нови пазари (Алжир, Румъния) и значително увеличихме продажбите към дистрибуторите си в чужбина. Продукти на Солид 55 могат да бъдат намерени в Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина, Словения, Австрия, Гърция, Румъния, Македония и Алжир.
 13. 2015
  За първи път участвахме на най-голямото международно изложение за архитектура и дизайн - Made Expo в Милано, Италия. Там показахме решенията си в областта на заключването и системите за сигурност, знаейки, че ни предстоят още много срещи с потенциалните ни партньори извън България.
 14. 2017
  Гледайки само напред, успяхме да осъществим първия износ зад океана. Това лято монтирахме над 500 блиндирани врати не къде да е, а в Ню Йорк. Тази крачка ни направи още по-уверени и предприехме голямата крачка да преместим дърведелен участък в производствената база. Участвахме за втори път в международното изложение за архитектура и дизайн - Made Expo в Милано, Италия. Вече по-познати на аудиторията, усещахме, че успехът е много близо.
 15. 2018
  Каквото си наумим - правим го! Преместихме дърводелен участък, закупихме нови машини и можем да се похвалим, че имаме най-модерното дърводелно в бранша! Направихме голяма промяна и изпратихме старата си визия, лого и слоган и историята на Солид 55. Всичко трябва да говори за иновативните амбиции, които имаме и това е само началото.
 16. 2019
  За първи път в национален ефир с участие в Бригада Нов Дом. Създадохме съвсем нов, изцяло ориентиран към крайния клиент сайт.
 17. 2020
  Приключихме изключително мащабния си проект - първия дизайн дентър за врати в България - Solid Doors Center. Нашите клиенти и партньори могат да разгледат над 100 реални мостри, разположени на 3 етажа. В Solid Doors Center могат да се видят както Smart вратите Solid, така и впечатляващи врати за къща и интериорни врати, които нямат аналог в света.

ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С НАС


 • Ние от Солид 55, правим продукти, които Ви заобикалят ден след ден във всекидневието Ви, пазейки Вашия дом, ценности и хората, които обичате най-много. Продукти, които задоволяват, Вашия естетичен вкус с грижа и елегантност. Продукти, които с изискването да бъдат практични за ежедневна употреба, намират своето приложение не само в частния дом, но също и в бизнес сгради.

  А за да ви бъдем от още по-голяма полза ние изградихме най-големия шоурум за врати в България с най-голямо разнообразие от мостри, компетентен и добре обучен търговски екип, функционален детски кът, безплатен паркинг и удобно работно време. В шоурума могат да бъдат видени мостри на всички продукти, които фирмата предлага: блиндирани, интелигентни, метални, интериорни, гаражни, пожароустойчиви и многофункционални врати, както и врати за общ вход, тип Входно пространство.

 • Производството на вратите на Солид 55 се извършва в съвременнта производствени база в гр. Елин Пелин на площ 14 500 кв.м.
  Mеталната част от конструкцията на вратата се изработва на машини TRUMPF в най-големия завод за врати на Балканите. Новата производствена база е оборудвана с най-модерни машини и технологии, които позволяват усъвършенстване на продуктите на Солид 55, както и многократното увеличаване на производителността.
  През 2018 година преместихме и последният участък в производствената база - дърводелен участък. По този начин Солид 55 затвори целия произвоствен цикъл на едн място, осигурявайки на своите клиенти възможно най-добрите продукти, произведени с модерни машини и изключителни специалисти. 

 • Солид 55 е винаги на разположение на своите клиенти със своя надежден 24-часов гаранционен и извънгаранционен сервиз.
  Естеството на продукта – врата Солид, предопределя важната роля на сервиза и монтажа във веригата на създаване стойност  за клиента. Избирайки стратегия за лидерска роля в своят бранш, Солид 55 превръща иновациите в част от ежедневието. Именно необходимостта, която постепенно се е превърнала и в наслада от този процес е предпоставка фирмата да си запази контакта с крайният клиент като затваря цялостния процес на продажба и производство с предоставянето на монтажната услуга и сервизното обслужване на вратите си.


  Солид 55 има удоволствието да работи с отлично обучени сервизни техници и монтажни екипи от много високо ниво, професионалисти в своята сфера на работа.

 • Солид 55 е непрекъснато развиваща се иновативна компания, която предлага на европейския пазар уникални продукти в областта на сигурността, вратите, заключващите системи и дизайна. Успехът на нашия бизнес се дължи на способността ни да бъдем гъвкави, да следваме, но и да изпреварваме пазара, да се развиваме и променяме. 
  Това направихме и с нашия изложбен център, създавайки уникален по рода си Шоурум с площ над 1000кв.м. Тук нашите клиенти имат възможността да изпитат нашето вдъхновение, да усетят ентусиазма, с който стздаваме продукти. А модерният вид на търговската част прави преживяването при нас - изтинско удоволствие.

КАРИЕРИ

Солид 55 е съвременна, социално отговорна организация, която се стреми да бъде привлекателен работодател, като се основава на следните принципи:

 • Назначаване на мотивирани хора, желаещи да станат част от екипа на Солид 55;
 • Поддържане на постоянно високи стандарти на изпълнение, чрез висока ефективност на обучението и стабилно развитие на персонала;
 • Развитие и изграждане на професионална организация, която поощрява индивидуалната инициатива и отговорност; Повече информация за свободните в момента позиции и актуалните обяви за работа може да намерите тук: http://www.jobs.bg/company/17625.

  Подбор на кандидати:

  Съгласно стандартите за работа, всички получени документи ще бъдат разгледани, но само одобрените по документи кандидати ще бъдат поканени на интервю. Процесът на подбор включва няколко етапа на интервюиране преди да се вземе окончателно решение и да се направи предложение за работа на кандидата.

Сайтът използва "бисквитки" (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Научи повече