Врата на годината ЮБИЛЕЙНА ВРАТА SOLID ALPHA

Шоурум Солид 55

тел: 02 807 11 55
GSM: 0886 009 445
e-mail: vrati@solid55.com
ул.”Магнаурска школа” 5
София, 1784

 


Работно време

Понеделник - Петък: 8:30 - 19:00 часа

Събота: 10:00 - 16:00 часа

Неделя: почивен ден

 

 


Сервиз

Гаранционни услуги - 0889 414 545

Извънгаранционни услуги - 0886 402 300

Авариен телефон - 0888 399 992

service@solid55.com

http://smartdoorshelp.com/helpdesk/

 

ИНТЕРИОРНИ ВРАТИ

Дизайнът в интериора е всичко! Ние го знаем и създадохме различни серии интериорни врати !
Съобразихме дизайна така, че да имате перфектно изглеждащото антре и всички интериорни врати да са еднакви! Да, и вратата за баня също!
Едно от най-важните предимства за нашите интериорни врати е усещането за уют, което създават в дома.
Имате предимството да съчетаете дизайна на блиндираната с интериорните си врати. Баланс, красота и внимание към детайла.
prev
next

Интериорни врати Art line - традиционна, изчистена визия

материал - МДФ двустранно, покритие - дървесен декор,технически фурнир, гланц/мат или полиуретанова боя, крило - тръбесто ПДЧ

art line

Интериорни врати Element - съчетание с блиндираната врата

материал - МДФ двустранно, покритие - дървесен декор 3D или гладко

element

Интериорни врати S Line - врати за баня

S Line за баня е разработена за специфичните изисквания на помещения със завишена влажност

s line за баня

Интериорните врати са навсякъде около нас и всички сме свикнали с ежедневното им ползване. Дори когато не ги ползваме те са пред очите ни, заемат значително пространство в дома ни и няма как да останат незабелязани. Именно заради това при избора на интериорни врати ние най-вече се насочваме към дизайна им. Но в едно жилище, помещенията имат различно предназначение, нали? А дали ги обзавеждаме по един и същ начин? Разбира се, че не.

Интериорните вратите също би трябвало да отговарят на различните очаквания, свързани с предназначението на помещението, което затварят. За разлика, обаче, от мебелите, които се позиционират само в една площ, интериорните врати заемат пространството между две помещения. От една страна, те трябва да кореспондират с изискванията на средата която отделят, а от друга трябва да са в унисон с дизайна на коридора, входната врата и останалите интериорни врати.

Избирайки интериорните си врати от Солид 55, Вие избирате не просто врати, а цялостно решение. Ние ще Ви предложим врати с различни функционалности и завишени показатели на шумоизолация, които са създадени специално за конкретните помещения в дома и се съчетават перфектно помежду си. За да се справим с предизвикателствата, които ни предлагат съвременните домове сме разработили две серии интериорни врати.

Видове интериорни врати според вида на конструкцията:

Интериорните врати се предлагат в два основни типа: безфалцови и фалцови.

Безфалцови интериорни врати

Безфалцовите врати имат прави кантове на крилото, влизат с цялата си дебелина в отвора на касата и се закрепват към нея с лагерни панти тип „пеперуда“ или вкопани скрити панти.

Безфалцовите врати най-често се изработват с два типа конструкция:

 • Най-разпространените на българския пазар врати имат рамка от иглолистна дървесина, пълнеж от картонена пчелна пита и две лицеви плоскости от МДФ.
 • Другият вариант за изпълнение на конструкцията е този, при който хартиената пчелна пита е заменена от пълнеж от тръбесто ПДЧ. Този тип пълнеж заздравява конструкцията и я прави по устойчива на измятания. Наличието на кухини в структурата на тръбестото ПДЧ подобрява шумо и топлоизолационните показатели на вратите. С този тип конструкция са всички врати от серията ArtLine на Солид 55. Те се изработват по индивидуален размер и се предлагат със стилно оформен заоблен профил на касата.

Повърхностно плоскостите от МДФ могат да бъдат боядисани с цветни полиуретанови бои в цвят по RAL, фолирани с богато разнообразие на дървесни декори или с естествен дървесен фурнир в натуралния му цвят или обработен с различни цветове байц. Богатото разнообразие от възможни цветове и покрития дава възможност за вписване на вратите във всеки интериор.

Безфалцови интериорни врати предлагани от Солид 55:

Интериорни врати Art line

Аrt line е една класическа безфалцова интериорна врата, но с няколко важни предимства:

 • Крило с пълнеж от тръбесто ПДЧ, една специална разработка за пълнеж на интериорни врати за постигане на по-добри физически параметри на вратата;
 • Използваната декоративна каса е от същите материали използвани както във входната блиндирана врата, така и в моделите S line, което предопределя еднаквата визия на всички врати в жилището;
 • Изработват се по индивидуална поръчка – съобразена с размера и конкретните желания на клиента;
 • Разнообразие от дизайни, остъкления и цветове.

Традицията………не е това, което беше!

Традиционна, изчистена визия, мекота на заоблените форми, лекота в отварянето и затварянето, красива и ненатрапчива визия. Аrt line е серия интериорни врати, която никога няма да Ви разочарова. Тази серия врати се съчетава перфектно с останалите врати в жилището, като неминуемо добавя доза стил и уют. Kрилото на вратата Аrt line е с пълнеж от тръбесто ПДЧ, облечено с 2 х 4 мм МДФ плоскости и 3 броя панти. Имате възможност да избирате различни видове плоскости – дървесен декор, файн лайн, полиуретаново покритие в различни цветове по RAL каталог, или акрилно покритие (супер гланц). Интериорните врати от тази серия позволяват да бъдат изработени и като плъзгащи се и двукрили врати, както и да проявите истинско творчество с огромното разнообразие от остъклявания, фрезовки и декоративни лайсни. Касата на интериорните врати Аrt line е изработена от трислоен материал. Среден слой ХДФ, който осигурява здравината на касата и МДФ от двете страни за прецизна обработка. Включени са компенсаторни первази – прав или заоблен вариант. Както и специален канал, в който се вгражда гуменото уплътнение.


Фалцови интериорни врати

Фалцовите интериорни врати са със стъпаловиден профил на канта на крилото, влизат с една част от дебелината си в рамката на касата, а с другата стъпват върху нея и се закрепват с винтови панти от две или три части навити в крилото и касата.

Фалцовите врати S line предлагани от Солид 55 имат вътрешна рамка от иглолистна дървесина, заобикаляща пълнеж от минерална вата и две лицеви плоскости от МДФ. Кантирането е с профили от прахово боядисан екструдиран алуминий с фалц, който ляга върху гумен уплътнител в носещата каса на вратата. Някои модели се предлагат и с автоматичен падащ праг, който при затваряне на вратата изолира отвора между вратата и пода. При този тип профил и конструкция на вратите шумо и топлоизолацията е в пъти по-добра от тази при безфалцовите. Носещата каса също е профил от прахово боядисан екструдиран алуминий и се допълва от декоративна каса, обхващаща цялата дебелина на стената. За повърхностната обработка на лицевите плоскости, декоративната каса и первази на тези врати също има различни възможности като материал и цвят – фолиране, боядисване и фурнироване. Тези врати също се изработват по индивидуален размер.

Фалцови интериорни врати предлагани от Солид 55:

Интериорни врати S line

S line е интериорна врата с иновационна конструкция, която се справя с предизвикателствата във всяка среда и се вписва отлично в интериорни проекти с различни стилове на помещенията. Част от многото предимства на интериорни врати S line са:

 •     Възможност за различна визия от двете страни с покрития, които са обработени в зависимост от конкретните условия на средата.;
 •     Завишена шумоизолация – конструкция с две дървесни плоскости по 8 милиметра с пълнеж от минерална вата. Алуминиев обкантващ профил, специално уплътнение в касата за по-добра изолация и възможност за вграждане на автоматичен праг.;
 •     Специалната алуминиева каса позволява изпълнения за специфични изисквания като завишена влажност, изцяло стъклено крило и т.н.;
 •     Възможност за изпълнение на крилото със стъклопакет без крепове, което освобождава дизайна, но и запазва шумоизолацията.;
 •     Специалната конструкция и крепежни елементи гарантират отличното представяне на интериорните врати S line при интензивна и продължителна експлоатация.;
 •     Изработват се по индивидуална поръчка – съобразена с размера и конкретните желания на клиента.;
 •     Разнообразие от декоративни обличащи каси – различни по дизайн и визия.

S line Fashion

Интериорни врати с модерна и разчупена визия в съчетание с изключително издръжлива конструкция. S line Fashion със сигурност ще допринесе за комфорта и уюта на вашата стая. S line Fashion е разработена на база на уникалната конструкция на интериорни врати S line и притежава всички предимства на тези врати. Тя е предназначена за хората, решили да заложат на светли или бели врати които не се натрапват в интериора, но създават чувството за уют и хармония. Красивата визия на интериорната врата се допълва и от елегантна фрезовка от едната страна на вратата по ваш избор. Тя се предлага в 4 актуални цвята по RAL каталога, които кореспондират на всеки изтънчен вкус.

S line Селект

S line Селект е модел, открояващ се с елегантната си визия и функционалност. S line притежава всичко необходимо, за да направи облика на дома Ви различен и неповторим! Това е интериорна врата с иновативна конструкция, която се справя отлично във всяка среда и Ви дава възможност да развихрите въображението си до безкрай. С интериорните врати S line Селект Вие избирате между дървесен декор, файн-лайн, полиуретаново покритие или супер гланц плоскости. Можете да постигнете различна визия от двете страни на вратата. Както и да се възползвате от огромното разнообразие на остъклявания (със стъклопакет) и фрезовки, както и на интарзии на фурнира и декоративни лайсни. S line Селект може да се изработи и с различни варианти на декоративни каси. Красивата и уникална визия, която сами композирате, отлично се допълват с безупречните функции на тази врата. Тя ще осигури на стаята отлична топло и шумоизолация и ще Ви гарантира издръжливост във времето дори при интензивна експлоатация.

S line Врата за баня

Трябва ли вратата за баня да бъде различна от останалите врати в жилището? Отговора е и да и не?! Разбира се че не, защото Вратата за баня трябва да бъде еднаква като визия с останалите врати, така че когато се намираме в един коридор с няколко врати да имаме визуалното усещане за хармония помежду им. И разбира се че да, защото Вратата за баня трябва да изпълнява значително различни функции от другите врати – най-важната от които да издържа на неблагоприятната, влажна среда в банята. Решението – интериорна Врата за баня, разработена на база на уникалната конструкция на врати S line. С тази врата ние Ви предлагаме възможност за еднаква визия с всички врати в коридора и различно покритие (специално пригодено за мокри помещения) от страната на банята. И не на последно място носеща алуминиева каса, която Ви гарантира отличното представяне на Вратата за баня при интензивна и продължителна експлоатация. Това определено е вратата, с която Вашата баня ще придобие един нов облик, с който няма да остане незабелязана.

S line Стъклени врати

Какво ще кажете да съчетаем алуминий, стъкло и дърво и да създадем един продукт. Продукт променящ интериора на всеки дом и обръщаш представата за врата от нещо класическо, в нещо много различно, модерно и иновативно. Стъклените врати на Солид 55 ще Ви предложат едно по-различно решение за обзавеждането на Вашият дом, акцентирайки на нетрадиционна и разчупена визия, но не само. Интериорна Стъклена врата, е разработена на база на уникалната конструкция на врати S line и притежава всички предимства на тези врати. Стъклените врати, които Ви предлагаме са подходящи и за баня, благодарение на носещата алуминиева каса. Също благодарение на нея тези врати имат изключителна издръжливост във времето. Съчетават се перфектно с останалите интериорни врати, тъй като е използвана същата декоративна каса с нежни заоблени форми. И не на последно място Ви дават възможност да творите до безкрай с огромното разнообразие от стъкла, дизайни върху стъклата и възможност да направите вратата с едно или две крила, както и във вариант плъзгаща се стъклена врата.


Таблени интериорни врати

В специализирани цехове и работилници в ограничени количества се произвеждат и таблени врати, включващи рамка от хоризонтални и вертикални детайли, които рамкират плоски или релефни дървени елементи (табли) или в някои случаи стъкла и стъклопакети. Този метод на производство се използва най-често при врати от масивна дървесина, тъй като това изпълнение намалява до минимум ефектите от склонността на дървесината да се свива, изкривява и набъбва с промените във влажността.


Стъклени интериорни врати

Добра алтернатива в някои специфични случаи са стъклените интериорни врати. Те са отлично решение за офиси, административни сгради, заведения за хранене и магазини. В случай, когато не може да се осигури предпазване на вратата от директни пръски вода са подходящи и за бани чрез матиране на стъклото.


Размери на вратите

Стандартните интериорни врати са с дебелина около 40 мм, широчини 700, 800, 900 мм и височини от 2000 до 2100 мм. Можете да поръчате по-високи врати, но ако го направите, бъдете готови да платите допълнително. Стандартните ширини на интериорните врати варират от 700 мм (използва се за сервизни помещения и малки бани) до 900-1000 мм. Врата, широка над 900 мм, е необходима за осигуряване на достъпност на хора с намалена подвижност. Ако планирате нови врати, имайте предвид, че много мебели са твърде големи, за да преминат през врати, широки под 800 мм. Вратите се окомплектоват с панти, брава и дръжки (обков). Когато поръчвате интериорни врати, трябва да съобразите дебелината на зида и размера на отвора, в който ще се монтира вратата. Ако заменяте стари интериорни врати, които все още не са демонтирани се консултирайте със специалист за определяне на точния размер на отвора.


Видове интериорни врати според начина им на отваряне:

 Независимо от вида на вратите, касите са изградени относително еднакво, с изключение на джобните врати (вижте по-долу). Касата се състои от носещи елементи: страници, таванка, двустранни декоративни елементи: первази, както и праг (евентуално).  Сглобките между елементите се осъществява по няколко начина: с крепежни елементи, със специални канали и с лепене. Прикрепването към стената се осъществява с крепежни елемети и монтажна пяна или само с монтажна пяна. При плъзгащите врати касата има чисто декоративна функция, тъй като носенето се осъществява от механизма.

Врати на панти

Вратите на панти са най-масови. Конвенционалните врати на панти могат да бъдат с дясна или лява посока на отваряне. Врата, която се отваря към вас и има панти вдясно, е дясна. Вратата, окачена на противоположната страна, е лява.Врати на панти са прикрепени с две или три панти към техните носещи каси.


Сгъваеми врати тип Хармоника

Сгъваемите врати често се използват за преграждане на широко пространство, където обичайната врата на панти би била неудобна или невъзможна за монтаж. Също така са приложими в много тесни помещения, където монтажа на обикновена врата на панти е практически невъзможен. Монтирани в сгънати двойки, сгъваемите врати комбинират действията както на плъзгащите, така и на вратите на панти, се монтират на специални задвижващи механизми.


Плъзгащи врати

Плъзгащите врати, се използват с цел спестяване на място в малки помещения. Те са леки и са окачени на плъзгачи посредством ролки. Плъзгащата релса може да се монтира покрай стената или в специален джоб в стената. При монтаж покрай стената трябва да се има предвид, че за отварянето на вратата е необходимо покрай стената да имате достатъчно място.


Врати тип Плевня

Интериорните врати тип „плевня“ или „хамбар“ са вид декоративни врати, които се плъзгат с помощта на ролки по релса монтирана челно върху стената. Възможно е релсата и ролките да бъдат скрити зад крилото, да бъдат скрити с допълнителен декоративен детайл – бленда или целенасочено да бъдат оставени видими. Вида на механизма и начина на изпълнение на вратата определят приложението на плъзгащите врати в много стилове - от винтидж до съвременен.


Джобни врати

Джобните врати са друг вид плъзгащи, при който вратата се движи по релса, която е разположена в предварително изградена „предстенка“ или „джоб“, в стената. За да се изпълни добре такава врата е задължително при изграждането на „джоба“ да се знае със сигурност вида на механизма, размерите и конструкцията на крилото. Този тип врати са подходящи за монтаж на позиции, в които те ще стоят в по-голямата част от времето отворени и с вграждането им в стената се избягва необходимостта от съобразяването им с другите елементи на интериора.

Сайтът използва "бисквитки" (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Научи повече