Врата на годината ЮБИЛЕЙНА ВРАТА SOLID 30S ВРАТА НА ГОДИНАТА ЗА КЪЩА

Шоурум Солид 55

тел: 02 807 11 55
GSM: 0886 009 445
e-mail: vrati@solid55.com
ул.”Магнаурска школа” 5
София, 1784

 


Работно време

Работно време:

Понеделник - Петък: 8:30 - 19:00 часа

Събота: 10:00 - 16:00 часа

Неделя: почивен ден
 

 


Сервиз

0700 800 54

service@solid55.com

http://smartdoorshelp.com/helpdesk/

 

Полезно бъдете информирани

 • Да си отключите с пръст е така лесно!

  Представяте ли си да не носите нито ключове, нито безконтактни карти, а ключът ви да е собственият ви пръст? Дойде ли краят на ровенето в бездънната дамска чанта? ДА! SolidTouch ID предлага високо ниво на сигурност, в което пръстът става ключ. 

   

  Липсата на физически носители – ключове, чипове, безконтактни карти или кодове за достъп, предотвратява недоброжелателите от неправомерно влизане през вратата. Съчетанието от най-висок клас биометрични сензори с уникалния заключващ механизъм премахва всяка възможност за манипулация или злонамерена намеса. За да отключите вашата врата, SolidTouch ID единствено трябва да разпознае пръстовите отпечатъци. Сензорите разпознават релефа на пръста и отчитат още биометрични фактори като топлина и пулс, за да гарантират сигурността на вашия дом.
  Какви предимства още има SolidTouch ID:
  Голям брой регистрирани пръстови отпечатъка - 200

  Изключително лесен за използване - сканиране независимо от ориентацията на пръста – сензорът разпознава пръста независимо от ориентацията под която е поставен (хоризонтално, вертикално и т.н.)
  Много широк работен температурен диапазон: от – 20 ºC до +60 ºC. Приложим е за външни условия и може да се монтира на врати за къща.

  Вижте как можете да отключите само с помощта на своя пръст - тук.

   

   

   

 • Нов патент за Солид 55!

  Солид 55 има нов патент, свързан с аварийното отблокиране на Smart вратите Solid, който надгражда предишния патент на компанията за иновации в електрониката!

  По какъв начин аварийно се отваря Smart врата Solid без да се компрометира сигурността й?

  По време на производството на Smart врата Solid се залага още един ключ в нея, който се управлява от бравата. Той дава контакт само когато е на полуоборот, за да не може да се включи случайно. 

  Този ключ подава напрежението от външна стандартна батерия директно до двигателя. За да се завърши процесът по аварийно, сигурно отваряне, е необходим и ключът на клиента. По този начин, нашите клиенти също носят отговорност по съхраняване на сигурността.
  Избирайки патрон с по-висока степен на сигурност – Solid Snake, Solid Saturn или Dom Diamant, клиентът увеличава и сигурността на аварийното отваряне. Това е така, защото ключовете на тези три патрона са защитени от дубликати. По този начин, където и да се намира ключът извън жилището, няма възможност да се извади негов дубликат.  

   

 • Топ решение врата за къща

  За да бъдем в крак с тенденциите и да предложим максимално устойчиво покритие към част от вратите ни за къща, предлагаме на Вашето внимание специалните плоскости FunderMax Exterior F-Quality. Това е висококачествен строителен продукт, който се предлага в различни размери и дебелини и се използва за фасадни облицовки, балкони или други екстериорни решения.
   

  FunderMax Exterior плоскостите са ламинати, получени под високо налягане, сертифицирани EN 438-6, тип EDF които са с изключителна защита от атмосферни условия. Екстериорната плоскост Compact на FunderMax е хомогенна и е невъзможно да се деламинира. 

   

  Уникални предимства на продукта (USP):
   - плоскостта е водоустойчива (при цикли на мокрене и съхнене) без никаква опасност от раздуване;
   - повърхността на плоскостта е устойчива на издраскване;
   - притежава клас по огнеустойчивост - B1, трудногорим.


  Променя ли се цветът?

  Цветът на екстериорната плоскост Compact почти незабележимо се променя във времето.

  Финишният декор се обработва по специална технология срещу UV лъчи. Сърцевината на плоскостта не подлежи на такава обработка, затова фрезованите канали променят цвета си във времето и посивяват. 

  Деламинация не е възможна дори във фрезованите зони, което прави плоскостта дълговечна.

  Сертификати

  Плоскостите FunderMax Exterior F-Quality притежават и сертификат за дълговечност.
   
  Какво още Ви дават те:
   - Устойчивост на атмосферни условия
   - Устойчивост на изсветляване
   - Удароустойчивост
   - Устойчивост на разтворители
   - Лесно почистване
   - Устойчивост на издраскване
   - Двустранна повърхност
   - Клас на горимост: B, s2-d0

 • Видове патрони
  Видове патрони

  Патрон Solid 6

  Патронът е нова разработка на Солид 55. Предлага се и във вариант с ръкохватка от вътрешната страна (ръкохватката може да бъде само хром). Новият патрон има 6 активни пина и притежава 2 щифта против разпробиване.

  • С анти-бъмпинг защита;
  • Персонализирана карта на притежателя за повече сигурност;
  • Патронът притежава Сертификат EN 1303;
  • Произведен в Европейски съюз;
  • В комплекта има включени 5 ключа и един майсторски ключ.

   

   

  Патрон Solid 10

  10 щифтов патрон, с изключително голяма секретност и с много възможни комбинации. Ключът е ямков, с нов ергономичен дизайн. Благодарение на по-добрия захват, ключът пасва идеално в ръката и прави ежедневната му употреба много лесна.

  Патронът съчетава няколко защити:

  • Защита срещу изваждане;
  • Защита срещу отваряне чрез метода “bumping”;
  • Защита срещу разпробиване;

   

  Патрон Solid Snake

  Уникален приличащ на змия канал, който взаимодейства със специални щифтове, осигуряващи допълнителна защита на заключването. Каналът, наречен Snake е патентован (никой освен Солид 55 не може да предлага този патрон и съответно да предлага заготовки за ключа). Това предпазва срещу неоторизирани дубликати на ключа и увеличава броят комбинации.

  Патронът съчетава няколко защити:

  • Информационна защита (контролирано вадене на дубликати на ключа– само от изложбените центрове на Солид 55 или от официални представители на фирмата;
  • Защита срещу отваряне чрез метода “bumping”;
  • Защита срещу разпробиване;
  • Клиентска карта;
  • Ергономичен дизайн на ключа;
  • Допълнителни функции: Майсторски ключ и възможност за отваряне отвън при нали- чие на ключ от вътрешната страна.

  Solid Snake се предлага с 5 работни и 1 майсторски ключ. /в никел/

  Патрон Solid Saturn

  Патрон с най-висока степен на защита против копиране (Copy Protection) сред механичните заключващи системи! Висока степен на защита по време на употреба! Патронът притежава уникален, патентован профил, предлаган само от Солид 55.

  Дубликати на ключа могат да се вадят едиствено чрез предоставяне на клиентска карта.

  Технически характеристики:

  • Кодирана заключваща система с двустранно заключване;
  • Реверсивен ключ;
  • Брой въртящи се болтове: 9;
  • Специална технология за повишаване ефективността при заключване;
  • Модулна технология;
  • Клас на заключване съгласно DIN EN 1303: 6;
  • Устойчивост при пробиване съгласно DIN EN 1303: 2;

   

  Патрон Dom Diamant

  Заключващ механизъм от най-висок клас на сигурност. Продукт с уникална конструкция от заключващ секюрити клас 6 в съответствие с DIN 1303:2005–04.

  Патронът е защитен против пробиване чрез цилиндрично тяло направено от неръждаема стомана с вграден закален метал. Той е с модулна конструкция, с 10 свободно въртящи се заключващи сегмента от неръждаема стомана.

  Предимство на новото предложение е многолинейният ключ с триизмерен профил и ергономичен дизайн. Спецификата на ключа е предимство за уникалност.

  Ваденето на допълнителни ключове е идентифицирано и възможно само от Солид 55 при представянето на потребителска карта.

   

 • Български блиндирани врати?

  Какви блиндирани врати се предлагат на пазара в България и къде е мястото на българските производители?

  Производството на метални и блиндирани врати в България започна след 1990г. С промяната на пазарната среда и засилващата се престъпност в страната задачата да защитим дома си стана първостепенна. Постепенно на пазара се появиха (и изчезнаха) много производители на блиндирани и интериорни врати, които предлагат богато разнообразие от решения. В тази статия ще разгледаме къде се намираме спрямо европейски и световни производители на блиндирани врати.

  Какво място заемат българските производители спрямо техни европейски и световни конкуренти?

  В глобален мащаб това е една нова индустрия и все още изживява своето детство, но се развива с много бързи темпове.
  За да постигне развитие и качество индустрията се нуждае от компетентния потребител, който знае за какво дава парите си. Клиенти и производство са двете страни на един непрекъснат процес на взаимно усъвършенстване и докато е жив интереса към блиндираните врати, българските продукти ще стават все по-добри и ще заемат своето заслужено място на пазара.
  Поради ред причини нуждата от блиндирани врати непрекъснато се увеличава. И тази нужда е формирала както компетентен потребител, така и компетентни производители. Българския пазар е отворен за всякакъв вид блиндирани врати и разнообразието е доста голямо. Какви врати могат да се намерят в момента:

  • китайски
  • турски
  • италиански
  • гръцки

  Но къде е мястото на българските производители в така формиралият се конкурентен пазар?
  За да разберем трябва да видим по какви параметри клиента избира входната блиндирана врата.

  1. Сигурност. Класът на взломоустойчивост е много важен показател, който обаче все още е непознат на потребителите и от това се възползват недобросъвестни търговци. От предлаганите чуждестранни врати на пазара само италианските го имат, но се внасят от най-ниския – 2 клас. Останалите въобще нямат клас на взломоустойчивост. Какво е предимството на българските? Да някои производители го имат и при тях може да си купите блиндирани врати от най-високия – 4 клас на цената на 2 клас италианска.
  2. Заключващи системи. Изключително важен показател особено на фона на все по-добрите методи и технически средства за преодоляване на заключването. Единствено при българските производители може да си подберете типа на заключването и патрона, и даже да комбинирате класическото заключване с електромеханична брава с активна обратна връзка. Това е нещо уникално като възможност и то вече се предлага от 15 години на нашия пазар от български производител. При избора на блиндирана врата задължително попитайте какъв е типа на заключващата система и какви мерки е предприел производителя за защитата и. Китайските и турските врати са със заключващи механизми от техни местни производители и при тях няма никакъв избор в това отношение. Нещо повече те са от възможно най-ниския клас на сигурност. Вратите от Гърция и Италия са с италиански заключващи механизми (в Гърция няма местен производител), които по принцип са от висок клас.
  3. Размери.  Единствено при българските производители може да подбирате размера. При другите или се кърти или се подмазва при монтажа на вратата.
  4. Дизайн – външен вид на блиндираната врата. Тук отново само при българските може да се подбира дизайна и типа на покритията. Китайските и турските врати идват завършени като цяло, включително и външните декоративни плоскости. На пазара се предлагат и шасита (това е стоманената основа с всички механизми) и тук в България се довършват с декоративни плоскости. При гръцките и италиански врати възможностите за избор са на сравнително добро ниво, но варира при различните търговци.
  5. Монтаж и сервиз. За продължителната и безпроблемна експлоатация на блиндираната врата е изключително важно да се извърши качествен монтаж от квалифицирани специалисти. За да се постигне това е необходимо отлично познаване на продукта и обучение на монтажните екипи от производителя, което за съжаление липсва при търговците предлагащи чуждестранни блиндирани врати. Другият важен показател, на който трябва да се обърне сериозно внимание при избор на блиндирана врата е гаранционното и извън гаранционно обслужване. За съжаление на потребителите фирмите обслужващи предлаганите от тях продукти са много малко и то това са основно производителите на български врати. При китайските и турските врати сервиз на практика липсва.

  Изборът на блиндирана врата е много отговорна задача, към която трябва да се подходи сериозно и да се отдели необходимото време за запознаване с продуктите и фирмите, които ги предлагат. Съберете колкото може повече информация и внимателно преценете плюсовете и минусите на всеки продукт и в никакъв случай не пренебрегвайте монтажа и сервизирането.

Сайтът използва "бисквитки" (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Научи повече