Врата на годината ЮБИЛЕЙНА ВРАТА IDOOR 20-22 ВРАТА НА ГОДИНАТА ЗА КЪЩА

Шоурум Солид 55

тел: 02 807 11 55
GSM: 0886 009 445
e-mail: vrati@solid55.com
ул.”Магнаурска школа” 5
София, 1784

 


Работно време

Работно време:

Понеделник - Петък: 8:30 - 19:00 часа

Събота: 10:00 - 16:00 часа

Неделя: почивен ден

Работим при спазване на противоепидемичните мерки, въведени със Заповед №РД-01-241/02.08.22 на СРЗИ. Носенето на маски и лични предпазни средства на територията на шоурума е задължително!


Сервиз

0700 800 54

service@solid55.com

http://smartdoorshelp.com/helpdesk/

 

Видове патрони

За да разберем защо ние от Солид 55 се спряхме на точно определени модели патрони в своите врати, трябва да погледнем по-голямата картина - мястото на механичното заключване в системата на сигурност.

Механичното заключване е само част от системата на сигурност - Солид 55 Smart Doors.

В различните модели то има различна роля, но има някои общи и повтарящи се характерни функции във всички врати:

      1. Механичното заключване е независима система от електро-механичното заключване. Т.е. заключвайки механичната система, тя може да бъде отворена само през ключа.

      2. Механичната заключваща система служи за контрол на аварийното отваряне на електро-механичната заключваща система. Т.е. собственикът със своя ключ контролира аварийното отблокиране на електро-механичната система.

Поради тази двойна роля на механична брава и по-специално патрона (който в действителност осигурява секретността на заключването), ние се спряхме на патрони с висока степен на сигурност като комбинации на отваряне + информационна сигурност за контролирано вадене на допълнителни ключове.

Можем да ги разделим в две групи:

   I. Група - това са патрони с уникални за нашия пазар заготовки (за да се извади дубликат трябва да се вземе заготовката от Солид 55).  Заготовката идва и с предварителна нанесена секретност под формата "змия", а при ключар се нанася още една секретност (ямки).

   II. Група - тук освен допълнително завишена секретност, информационната сигурност срещу неконтролирано вадене на допълнителни ключове е защитено по два начина:

       * патентно:  

- не могат да се предлагат такива освен от производителя;

       * физически:  

- вграден въртящ се пръстен възпрепятства създаване на дубликати.

- различен дизайн, при който получаването на секретност вече не е от набор щифтове, а от въртящи един спрямо друг дискове и 3D ключ - единствената машина за нарязване е при производителя (DOM Germany).

Защото за Солид 55, патронът е част от системата на сигурността. Затова, ние брандираме нашите ключове като допълнителна гаранция за сигурност на вратата от Солид 55.

Сайтът използва "бисквитки" (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Научи повече