Врата на годината ЮБИЛЕЙНА ВРАТА SOLID ALPHA

Шоурум Солид 55

тел: 02 807 11 55
GSM: 0886 009 445
e-mail: vrati@solid55.com
ул.”Магнаурска школа” 5
София, 1784

 


Работно време

Понеделник - Петък: 8:30 - 19:00 часа

Събота: 10:00 - 16:00 часа

Неделя: почивен ден

24.05 - 10:00 - 16:00

 


Сервиз

Гаранционни услуги - 0889 414 545

Извънгаранционни услуги - 0886 402 300

Авариен телефон - 0888 399 992

service@solid55.com

http://smartdoorshelp.com/helpdesk/

 

ProBox и SolidBox

Подобрения в механичната сигурност (взломоустойчивост)

Силната обратна връзка от страна на потребителите е сериозен мотиватор за иновации и подобряване на механичната устойчивост на вратите произвеждани от Солид 55.

Пример в тази посока са две наши решения ProBox и SolidBox. И двете иновативни решения са възникнали от натрупания опит в експлоатацията на блиндираните врати от Солид 55.

Когато Солид 55 реши да се върне към механична брава с патрон (причините са доста, но най-вече големият касов ключ) за съжаление предлаганото стандартно решение от производителите за защита на патрона се оказа недостатъчно. Това стимулира фирмата да потърси свое решение за по-добра защита на патрона:

  

ProBox с рингов протектор.

Механична защита за брава ProBox

Интересното при патронната брава е, че секретността е в патрона, който е външен елемент за самата брава. С цел да защити патрона от механична атака, Солид 55 разработи и предлага собствена защита – ProBox. Това е усилена стоманена кутия за вътрешен монтаж на бравата. Патронът се защитава от масивно закалено стоманено тяло с ринг, потъващ в специално развалцована стоманената кутия. Това прави практически невъзможно разбиването на патрона.

ProBox е допълнително усилена и с 4 мм стомана или общо 7,2 мм (2+4+1,2) стомана в областта на бравата, която защитава заключващия механизъм.

 

Освен обратната връзка от клиенти, Солид 55 провежда и собствени изпитания на взломоустойчивост на вратите. Именно при тези изпитания се роди идеята да се създаде елемент в стоманената касата на вратата, който да стимулира шиповете да работят на срязване:

 

      SolidBox, стоманен интегриращ модул.

Механична защита на касата в областта на бравата Механична защита на касата в областта на бравата - поглед отвътре

Великолепно конструктивно и технологично решение, изпълнено от 4мм стомана, принуждаващо активните фиксиращи щифтове да работят на срязване (предотвратява се огъване и "изхлузване" на шиповете от отворите в металната носеща каса на вратата). И още – директно отвеждане реакцията от силите, възникнали от опити за взломно проникване, директно в носещата стената.

Много такива сами по себе си дребни подобрения, правят конструкцията на вратата от Солид 55 уникална и постоянно развиваща се.

Сайтът използва "бисквитки" (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Научи повече