Врата на годината ЮБИЛЕЙНА ВРАТА SOLID 30S

Шоурум Солид 55

тел: 02 807 11 55
GSM: 0886 009 445
e-mail: vrati@solid55.com
ул.”Магнаурска школа” 5
София, 1784


Работно време

Понеделник - Петък: 8:30 - 19:00 часа

Събота: 10:00 – 16:00 часа

Неделя: почивен ден

 

 


Сервиз

0700 800 54

service@solid55.com

http://smartdoorshelp.com/helpdesk/

Контролирано аварийно отключване

Предлагането на второ независимо електро-механично заключване има едно сериозно предизвикателство - как при технически проблем да бъде отблокирана системата и това решение да е под контрола на потребителя.

При предлаганите на пазара електро-механични брави, решението е с дублираща механика за аварийно отваряне. Потребителят има удобствата на по-лесно отваряне (да не вади ключ), но от гледна точка на сигурността това не е добро решение. Защото ако някой има умения за отваряне на механични брави (ключари), то с деблокиране на механиката се отваря и електро-механичната брава. И обратно, ако някой може да пробие софтуерното управление, то ще отвори и механиката.

Благодарение на дългогодишния си опит в използването на второ независимо електро-механично заключване, ние в Солид 55 разработихме система, която е контролирана от потребителя за аварийно отваряне. Идеята е, че за да се отблокира електро-механичната система трябва да се подаде външно захранване от 9V стандартна батерия направо към двигателя (куплиран с редуктор, непозволяващо механично връщане на шиповете), но за целта се използва механичната брава като контрол. Без ключа на собственика не може да се подаде захранване към двигателя на бравата. Затова колкото по-сигурен е ключът, толкова и аварийното отваряне е по-добре защитено.

И най-важното, всичко се контролира от собственика на вратата.

Сайтът използва "бисквитки" (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Научи повече