Врата на годината ЮБИЛЕЙНА ВРАТА SOLID ALPHA

Шоурум Солид 55

тел: 02 807 11 55
GSM: 0886 009 445
e-mail: vrati@solid55.com
ул.”Магнаурска школа” 5
София, 1784

 


Работно време

Понеделник - Петък: 8:30 - 19:00 часа

Събота: 10:00 - 16:00 часа

Неделя: почивен ден

01.05: 10:00 - 16:00

02.05: 8:30 - 19:00

03.05 - 06.05 - неработни дни

 

 


Сервиз

Гаранционни услуги - 0889 414 545

Извънгаранционни услуги - 0886 402 300

Авариен телефон - 0888 399 992

service@solid55.com

http://smartdoorshelp.com/helpdesk/

 

Как да избера блиндирана врата?

Как да изберете блиндирана врата?

Коя врата е блиндирана?

Блиндирана врата – основна (входна) врата за жилище или монтирана в обществена сграда, която има повишени изисквания за сигурност, установени
чрез изпитание, с клас на взломоустойчивост не по-нисък от 3-ти. (определение според Сдружение Български врати, прозорци и фасади)

От каква фирма купувате вратата?

Какво е реномето на фирмата. От колко години фирмата е на пазара. Какви са отзивите за тази фирма в общественото пространство.

На кой клас на взломоустойчивост отговаря?

Класът на взломоустойчивост се определя чрез изпитание за съпротивление на ръчно нападение, симулиращо изпитание на действително нападение,
извършено от специално подготвен персонал. Изпитанието се предхожда от предварителни изпитания, които имат за цел да проверят изделието, в търсене на онези точки, които са били отчетени като най-слаби. Сертификати се издават само от лицензирани лаборатории за този тип изпитания.

Клас Работна процедура Примери за използване
1 Начинаещ взломаджия се опитва да разбие вратата, използвайки физическа сила, например: тласъци, удари, удари с рамо, повдигане, изскубване Врати на общи помещения без изисквания за сигурност.
2 Случаен взломаджия се опитва да разбие,вратата използвайки прости инструменти, например: отвертки, клещи, клинове. Врати на помещения с минимална степен на риск.
3 Взломаджията се опитва да влезе, използвайки в допълнение отвертка и щанга “кози крак” Входни врати на жилищни и офис сгради в райони с нисък риск (затворен тип селища, кооперации с охраняем общ вход)
4 Взломаджията – експерт използва в допълнение триони, чукове, брадвички, длета и преносими бормашини на батерия Входни врати на жилищни и офис сгради с повишена степен на риск.
5 Взломаджията – експерт използва в допълнение електрически инструменти, като напр.: бормашини, саблевидни триони, ъглошлайфове с максимален диаметър на диска 125 mm Банки, часовникарски и бижутерски магазини, защита на секретни документи, военни обекти и посолства.
6 Взломаджията – експерт използва в допълнение електрически инструменти с висока мощност, като напр.: бормашини, саблевидни триони, ъглошлайфове с максимален диаметър на диска 230 mm Банки, часовникарски и бижутерски магазини, ядрени инсталации, защита на секретни документи, военни обекти и посолства.

Има ли CE маркировка?

От 1 февруари 2010 г. всички външни врати, предлагани на пазара, трябва да имат маркировка за съответствие СЕ. Знакът е доказателство, че продуктът отговаря на съществените изисквания за безопасност, определени в стандарт, и поставянето му е задължение на производителя.

Какво представлява CE маркировката?

CE маркировката е символът . Буквите “CE” са съкращение от френския израз “Conformité Européene” който буквално означава “Европейско съответствие”.
Поставяйки CE маркировката, производителят или негов представител в границите на ЕС декларира, че отделният продукт е в съответствие с общите предписания за безопасност, посочени в директивите за CE маркировката.

Защо е въведена CE маркировката?

CE маркировката играе ролята на “Европейски паспорт”. По-конкретно, целите, които изпълнява СЕ маркировката, са следните:
1. CE маркировката върху даден продукт е декларация от страна на производителя, че продуктът отговаря на съществените изисквания от съответното Европейско законодателство, свързано със здравето, безопасността и защита на околната среда.
2. CE маркировката върху продуктите показва на служителите в съответните министерства и ведомства, че продуктът може да се въведе законно на пазара в страната.
3. CE маркировката върху продукта гарантира свободното движение на продукта в рамките Единния пазар.
4. CE маркировката върху продукта позволява изтеглянето на продуктите, които не съответстват на нормите от страна на митническите и мониториращите органи.

Какви задължителни характеристики трябва да придружават CE маркировката на Вашата врата?

Водонепропускливост – Водонепропускливост дава устойчивостта на външната врата, изпитана при определено налягане на водната струя. Класа на водонепропускливост се дава чрез два показателя незащитен (А) и защитен (В). “Незащитен” означава, че вратата е монтирана така, че е изцяло открита на въздействие от вода. “Защитен” означава, че вратата е монтиран така, че е частично е закрита от директна струя вода.
Устойчивост на вятър – Върху външна врата се прилага вятър с различно налягане, декларираният клас показва до какво налягане на вятъра, конструкцията е издържала, без видими дефекти и без въздухопропусливостта да се е увеличила с повече от 20% от горната граница на посочения клас.Тази характеристика дава и провисването на рамката след приложено ветрово натоварване.
Носимоспособност на защитните устроийства на натоварване – Устройствата за безопасност трябва да могат да поемат товар 350 N, приложен върху крилото на вратата, задържан 60 s в най-неблагоприятната позиция.
Претеглен индекс на изолация от въздушен шум – Коефициентът на защита от шум дава изолационните характеристики на външна врата, изразени в dB (децибел). Коефициент на защита от шум показва с колко dB се намалява нивото на външния шум.
Коефициент на топлопреминаване – Коефициентът на топлопреминаване на вратите е в пряка зависимост от вида на материалите, използваните профили, броя на вложените уплътнения. Този коефициент може да бъде повлиян и от монтажа на вратата. Коефициентът на топлопроводност не се изменя според вида на използваният обков. Колкото по-малък е този коефициент, толкова по-малко ще бъдат загубите на топлина през външната врата.

Притежава ли фирмата сертификат за управление на качеството?

Сертификата за управление на качеството (ISO 9001:2000) гарантира, че производителя контролира и управлява процесите на производство, продажба, монтаж, административни и сервизни услуги, с цел удовлетворение изискванията на клиента

 

Сайтът използва "бисквитки" (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Научи повече