Блиндирана врата iDoor 20-182018-09-28T09:54:11+00:00

Блиндирана врата iDoor 20-18 – с грижа за ценните и безценните неща в живота

Блиндирана врата на годината iDoor 20-18

Водени от стремежа си да бъдем по-добри, създадохме Врата на годината за 2018г., разработена с топ технологиите на Солид 55. iDoor 20-18 е съчетание на сигурност от най-висок клас с основно електромеханично заключване, отлична допълнителна шумоизолация и стилен, ексклузивен нов цвят. Всичко това, в съчетание с невероятната възможност за добавяне на Touchscreen дисплей управление на преференциална цена, нарежда iDoor 20-18 сред най-добрите линитирани модели на Солид.
Защо да изберете iDoor 20-18?

Сигурност без компромиси!

Търсите сигурност за всичко ценно и безценно? С iDoor 20-18 вие осигурявате впечатляващо висока степен на защита за вашия дом благодарение на двете независими заключващи системи с общо 9 точки на заключване и специалната защита на механичната брава срещу разпробиване. За да направим от този модел бестселър вложихме в него патрон от най-високия ни клас – Solid Snake.
Електромеханичната брава W30-5Т притежава цели пет точки на заключване и гарантира най-висок клас на взломоустойчивост.
Като допълнение, iDoor 20-18 притежава и допълнителна защита ProBox с рингов протектор, интегрирана заедно с бравата здраво в конструкцията на металното крило.
А специалната функция EasyGo позволява електромеханичната брава да заключва автоматично вратата след нейното затваряне. Оставете вечния въпрос „Заключих ли си вратата?“ в миналото.

Заключващи системи за блиндирана врата iPS 25+

Управление с безконтактна карта за блиндирана врата iPS 25+

По-лесно и бързо отключване от всякога, благодарение на безконтактна карта

Мислете за по-приятни неща и оставете последното поколение електромеханична брава да свърши своята работа. А удобното й отключване и заключване с безконтактна карта или чип ще улесни цялото ви ежедневие! И не само това – помислихме и за тяхната защита, затова те не могат да бъдат копирани.
Освен, че е лесно, интуитивно и удобно, електромеханичното заключване на iDoor 20-18 е изключително сигурно и осигурява най-висока степен на защита!
Помислихме и за външния вид на цялата тази солидна заключваща система. И за да бъде естетически перфектна вашата врата, интегрирахме електромеханичната брава W30-2T директно в металното крило, а захранващия модул в металната каса.

Взаимна, допълнителна защита на заключващите системи

SBS – Security Block system – взаимна защита на двете заключващи системи с цел повишаване на сигурността на блиндираната врата.
При заключване и на двете брави, електромеханичната започва да охранява механичната чрез Active security (задейства се аларма при опит за насилствено преодоляване на бравата), а механичната брава блокира достъпа до антената и бутона за отключване на електрическата.
За да си отворим вратата първо отключваме механичната брава и след това вече можем да задействаме електрическата брава с безконтактната карта или бутона за отключване от вътрешната страна на жилището.

Бутон за отключване отвътре за блиндирана врата iPS 25+

Система Active security за блиндирана врата iPS 25+

Интегрирана алармена система Active Security

Алармена система интегрирана във врата, която следи състоянието на двете заключващи системи чрез комбинация от датчици.

При заключване на електромеханичната брава системата се привежда в готовност. Ако настъпи събитие ( вибрация – удар) сирената се активира и издава последователност от звукови сигнали. При заключване на механичната брава, системата започва да следи и нейното състояние.

Когато вратата е заключена и е с активирана аларма при отключване на механичната брава се стартира таймер (10 сек.), ако в рамките на това време не се отключи и електромеханичната брава, настъпва събитие! Сирената се активира и отново издава последователност от звукови сигнали.

Изключително висок клас механично заключване

Комбинацията от Италианска патронна брава + патрон Solid Snake + ProBox + SolidBox вдигат още повече нивото на сигурност, предоставяйки ви нещо безценно – вашето спокойствие.
Патронът Solid Snake е сред топ патроните, с които разполага Солид 55. Той е с уникален приличащ на змия канал, който взаимодейства със специални щифтове, които осигуряват допълнителна защита на заключването. Каналът, наречен „Snake” е патентован (никой освен Солид 55 не може да предлага този патрон и съответно да предлага заготовки за ключа). Това предпазва срещу неоторизирани дубликати на ключа и увеличава броят комбинации.
ProBox – Масивен стоманен механизъм със сборна дебелина 7,2мм, защитаващ заключващия механизъм.
Развалцован борд и високо закалена рингова защита за предпазване на патрона от изкъртване.
SolidBox – Иновативното решение увеличава стабилността и здравината на стоманената каса в зоните на заключване при опити за взломно преодоляване на блиндираната врата.

Защита за патронна брава ProBox за блиндирана врата iPS 25+

Akustic Pad - звукоизолационна подложка със сертификат за 27dB звукоизолация

Насладете се на тишината!

Тишината е безценна. Ние отлично знаем това, затова използваме специален изолационен материал Akustic Pad от Италия. Той представлява EPDM плоча, вложена във външната плоскост на крилото на вратата и осигуряваща допълнителни 27dB звукоизолация. Това специфично уплътнение, решение на Солид 55 ще ви позволи да почувствате удоволствието от липсата на външен шум.

Направете запитване!

Характеристики

Металната конструкция на вратата, може да се сравни със скелета при човека. Не се вижда, но тя е тази, която поема всички натоварвания. Прецизното конструиране и изпълнение, особено на зоните поемащи статичните и динамични натоварвания, е важно за надеждното функциониране на съвременната високотехнологична врата.
Отличната топло и шумоизолация на врата се постигат благодарение на запълването на стоманеното шаси с 50мм минерална вата.
Широкоъгълната шпионка е доказано във времето добро решение за визуализация на пространството пред вратата.
3D регулируемите панти на вратата гарантират прецизно регулиране на прилепването на крилото към касата.
3D регулируеми панти
Пасивните шипове от страната на пантите са още една защита на масивните стоманени 3D панти.
пасивни шипове
Работата на двойните уплътнители на вратата сериозно зависи от силата на притискане на крилото към касата. Вграденият механизъм за регулиране на луфта между крилото и касата директно влияе на силата на притискане и осигурява безупречната работа на уплътнителите.
Реглаж на луфта между крило и каса
Интересното при патронната брава е, че секретността е в патрона, който е външен елемент за самата брава. С цел да защити самия патрона от механична атака, Солид 55 разработи и предлага собствена защита – ProBox. Това е усилена стоманена кутия за вътрешен монтаж на бравата. Патронът се защитава от масивно закалено стоманено тяло с ринг, потъващ в специално развалцована стоманената кутия. Това прави практически невъзможно разбиването на патрона.
ProBox е допълнително усилена с 4 мм стомана или общо 7,2 мм (2+4+1,2) стомана в областта на бравата, която защитава заключващият механизъм.
Механична защита на патронно заключване
Великолепно конструктивно-технологично решение изпълнено от 4мм стомана, принуждаващо активните фиксиращи щифтове да работят на срязване.

И още – директно отвеждане реакцията от силите, възникнали от опити за взломно проникване, директно в носещата стената.

Защита за брава SolidBox
Локалното мостово подсилване на стоманената конструкция на крилото е една от технологичните добавки на Солид 55, която служи за:

 • Уякчаване на металното крило
 • Намаляване на вътрешните напрежения от заваряването
 • Прецизиране мястото на подсилващите метални профили
След окончателното завършване на стоманеното шаси на крилото (най-вече на заваръчните процеси), химичното третиране и нанасянето на електростатично покритие гарантира устойчивостта на вратата срещу корозия.
Това е специално конструктивно решение, което едновременно изпълнява две функции: като специално пригодено място за добре работещото уплътнение и като сериозна допълнителна защита на заключващите щифтове.
уплътнение за блиндирана врата
Наличието на второ сериозно EPDM уплътнение винаги е по-добро от само едно!
Обкантващ профил блиндирана врата
За безупречния монтаж на металната каса на вратата към отвора всяка врата е снабдена с допълнително усилени стоманени конструктивни елементи за здраво анкериране към стената.
анкериращ елемент за блиндирана врата
Край на оплакванията от рода: под врата ми духа! Автоматичния гумен праг се спуска при затваряне на крилото и уплътнява луфта между вратата и подовата настилка. Също предпазва от влизането на боклуци и прах вътре в жилището.
автоматичен уплътняващ праг за блиндирана врата
Великолепно техническо решение за предаване на движението от тристранната заключваща система към допълнителни активни фиксиращи стоманени шипове – девиатори. Усилена лостова система с девиатор осигурява мощно многоточково фиксиране на крилото към касата с едно завъртване на ключа.
Повече от 10 години, Солид 55 използва собствена патентована система за скрито електромеханично заключване, която значително подобрява сигурността на вратата. За по-голяма сигурност е създадена възможността във вратата да се вгради втори, скрит механизъм за здраво многоточково заключване. Интелигентните врати от серията iPS (Intelligent Protection System) са иновативни продукти, позволяващи постигане на изключително висока сигурност в дома и офиса, като едновременно с това и улесняват ежедневието на ползвателя им.
Солид 55 е разработила и предлага в момента две системи на заключване:

 • електромеханична брава II-ро поколение – задвижва два стоманени шипа /W30-2T/
 • електромеханична брава II-ро поколение – задвижва 5, 7 или 9 точки на заключване /W30-5T, W30-7T, W30-9T/
Електромеханична брава за блиндирана врата
Великолепно HiTech решение надграждащо чисто пасивен по своя характер продукт.
Active security е специална алармена система разработена от Солид 55. Използването на датчици за активно регистриране при опит за неоторизирано влизане през вратата, променя една чисто пасивна система (каквато е една блиндирана врата) в активна. Предимства на вградената алармена система:

 • Не изисква допълнителни усилия от ползвателя – при заключване на електромеханична брава, вратата преминава автоматично в режим на самоохрана;
 • Сирената е добре защитена;
 • Невидима е отвън.

Датчиците реагират на неоторизираното влизане, като задействат вградената във вратата сирена или изпращат SMS до администратора на вратата при наличие на управление с мобилен телефон „Solid MobileKEY”.

Сирена за блиндирана врата
Сигурен и удобен начин за замяна на традиционните ключове.
Безконтактните карти, които използваме са базирани на RFID технологията. Те работят чрез микрочип и радио антена, което позволява предаване на информацията без физически контакт между картата и четящото устройство. Този тип карти са най-разпространените в системите за контрол на достъп в световен мащаб. Те са много по-сигурни, по-лесни за използване (само се доближават до четеца) и с по-дълъг живот от картите с магнитна лента или баркод. Приложението на безконтактната технология в iPS продуктите, позволява четящото устройство да се „скрие” в крилото на вратата и да остане невидимо. Това от своя страна повишава сигурността на интелигентната система за защита (iPS).
rfid карта за блиндирана врата
SBS – Security Block system – взаимна защита на двете заключващи системи с цел повишаване на сигурността на блиндираната врата.
При заключване и на двете брави, електромеханичната започва да охранява механичната чрез Active security (задейства се аларма при опит за насилствено преодоляване на бравата), а механичната брава блокира достъпа до антената и бутона за отключване на електрическата.
За да си отворим вратата първо отключваме механичната брава и след това вече можем да задействаме електрическата брава с безконтактната карта или бутона за отключване от вътрешната страна на жилището.
Вграден в стоманената каса захранващ блок за по-лесен монтаж и запазване на пространството около вратата чисто и в хармония с дизайна на помещението
вградено захранване за блиндирана врата
Патрон с уникален приличащ на змия канал, който взаимодейства със специални щифтове, които осигуряват допълнителна защита на заключването. Каналът, наречен „Snake” е патентован (никой освен Солид 55 не може да предлага този патрон и съответно да предлага заготовки за ключа). Това предпазва срещу неоторизирани дубликати на ключа и увеличава броят комбинации.

Патрона съчетава няколко вида защити:

 • Информационна защита (контролирано вадене на дубликати на ключа) – само от изложбените центрове на Солид 55 или от официални представители на фирма;
 • Защита срещу отваряне чрез метода „bumping”;
 • Защита срещу разпробиване;
 • Клиентска карта;
 • Ергономичен дизайн на ключа.

Допълнителни функции:

 • Майсторски ключ и възможност за отваряне отвън при наличие на друг ключ от вътрешната страна.
италианска патронна брава за блиндирана вратапатрон Solid Snake
Възможност за едно цялостно завършване на визия на вратата, кореспондираща с тази на крилото.
декоративна каса Комфорт
Декоративните плоскости от двете страни на вратата придават уникалната топлота и уют на дървото, докато едновременно с това ви осигуряват и допълнителна изолация. Akustic Pad – Специален 2 мм гумен изолационен материал от Италия със сертификат за 27dB. звукоизолация, вложен във външната плоскост на крилото на вратата.
декоративни плоскости за блиндирана врата
Солид 55 предлага голямо разнообразие от дизайнерски решения в обкова, които елегантно допълват цялостната визия на вратата.
широчина – 900, 940, 980, 1020 мм;
височина – 1980, 2020 мм.

Цена

Блиндирана врата iDoor 20-18

Този модел врата включва:

 • Две независими заключващи системи с общо 9 точки на заключване и специална защита на механичната бравата срещу разпробиване;
 • Бързо и лесно отключване и заключване чрез безконтактна карта;
 • Независима от СОТ, вградена в крилото защитна сирена – Active Security;
 • Функция EasyGo – автоматично заключване на електромеханичната брава след затваряне на вратата;
 • Отлична топло и шумоизолация благодарение на четиристранното уплътнение – вградено двустранно уплътнение и долен автоматичен праг;
 • Красива и завършена визия с елегантната декоративна каса.

Цена: 1878 лв. с ДДС.

Спестявате до 25% в сравнение с блиндирана врата iDoor 1.0 с добавени същите допълнителни екстри към вратата.
В цената не са включени размери по поръчка, монтаж, демонтаж и извозване.

Допълнителни екстри:

 • Управление с мобилен телефон Solid MobileKEY: 199 лв.
 • Безконтактен ключодържател Solid55 CP: 35 лв.
 • T-профил: 29 лв.
 • Патрон Dom Diamant (5 ключа): 548 лв.
 • Solid Smart Control с 30% отстъпка: 765 лв.

Цената е за врата с размери:

 • широчина – 900, 940, 980, 1020 мм;
 • височина – 1980, 2020 мм.
Направете запитване!
Очакваме ви в нашия изложбен център, за да направим избора Ви на врата още по-приятен!

За повече информация:

Солид 55 – МОЛ SOLID 55
02 807 11 55
0886 009 445
ул.”Магнаурска школа” 5
София, 1784
Работно време:
Понеделник-Петък 8:30 – 19:00 часа
Събота 10:00 – 18:00 часа

Продукти от същата категория