Блиндирани врати с механично или електро-механично заключване?

//Блиндирани врати с механично или електро-механично заключване?

Блиндирани врати с механично или електро-механично заключване?

Всичко вече в нашият дом става Smart – това мода ли е или необходимост?

За да си отговорим на този въпрос, трябва да си изясним мястото и очакванията към входната блиндирана врата. И чак тогава да мислим за необходимост тя да бъде интелигентна:

  • Това е вратата на нашето жилище и достъпът за самите нас и нашите приятели трябва да остане лесен.
  • След като толкова неща успяваме да организираме от разстояние, защо достъпът до дома ни да не го управляваме по същия начин.
  • Защо крадецът трябва да е проникнал вътре в жилището ни и чак тогава да се получава сигнал за това?
  • Ами въпросът днес като излязох последен заключих ли?
  • Защо трябва да отида до врата, за да разбера кой ми звъни?
  • Е след всичко това, ами защо след като живеем в епоха на технологичен бум и това толкова много подобри живота ни, трябва нашата врата да си остане в миналия век?
  • Цената? Да на пръв поглед колкото и да е странно, но си е така, именно с електрониката може да получите много висока сигурност, но на разумна (ниска) цена.

Чисто механични врати със сигурност ще останат да се предлагат на пазара и през следващите години, наред с интелигентните врати.

Но много важно при избора на този продукт е има ли измерим параметър, за да може клиентът по-лесно да ги класифицира в групи и да е наясно какво точно си купува.

Да има, но в България за съжаление не се прилага и най-пострадали са именно клиентите.

При вносните блиндирани врати отговорът на този въпрос просто се избягва с един прост контра въпрос – „Е, има ли врата, която да не може да бъде отворена“.

Част от малките български производители също са му намерили цаката (малко жаргон, но точен за ситуацията) като формират цената на вратата без най-важната част – както някъде му казват „Блок сигурност“. И елегантно прехвърлят топката в полето на клиента като просто абдикират.

Какво предлага Солид 55 – преди всичко разделя механичните блиндирани врати в класове на взломоустойчивост. Като в по-високите класове има и допълнителни технически решения за още по-добра защита на заключващия механизъм и секретния патрон. Към всеки модел врата има включен патрон с определена секретност и възможност за вадене на дубликат, съобразено с възможностите на модела.

2018-02-23T17:23:05+00:00