Блиндирани врати с механично или електро-механично заключване?

//Блиндирани врати с механично или електро-механично заключване?

Блиндирани врати с механично или електро-механично заключване?

Всичко вече в нашият дом става Smart, е това някаква мода ли е, или необходимост?

За да си отговорим на този въпрос, трябва да си изясним мястото и очакванията към входната блиндирана врата. И чак тогава да мислим за необходимост да е интелигентна:

  • Това е вратата на нашето жилище и достъпа за самите нас и нашите приятели трябва да остане лесен.
  • След като толкова неща успяваме да организираме от разстояние е защо ли достъпа до домът ни да не го управляваме по същият начин.
  • Защо крадецът трябва да е проникнал вътре в жилището ни и чак тогава да се получава сигнал за това?
  • Ами въпросът днес като излязох последен заключих ли?
  • Защо трябва да отида до врата за да разбера кой ми звъни?
  • Е след всичко това, ами защо след като живеем в епоха на технологичен бум и това толкова много подобри живота ни, трябва нашата врата да си остане в миналият век?
  • Цената? Да на пръв поглед колко и да е странно, но си е така, именно с електрониката може да получите много висока сигурност, но на разумна(ниска) цена.

Чисто механични врати със сигурност ще останат да се предлагат на пазара и през следващите години, наред с интелигентните врати.

Но много важно при избора на този продукт е има ли измерим параметър за да може клиента по-лесно да ги класифицира в групи и да е наясно какво точно си купува.

Да има, но в България за съжаление  не се прилага и най-пострадали са именно клиентите.

При вносните блиндирани врати отговора на този въпрос просто се избягва с един прост контра въпрос – „Е имали врата, която да не може да бъде отворена“.

Част от малките български производители също са му намерили цаката (малко жаргон, но точен за ситуацията) като формират цената на вратата без най-важната и част – както някъде му казват „Блок сигурност“. И елегантно прехвърлят топката в полето на клиента, като просто абдикират.

Какво предлага Солид 55, преди всичко разделя механичните блиндирани врати в класове на взломоустойчивост. Като в по-високите класове има и допълнителни технически решения за още по-добра защита на заключващият механизъм и секретния патрон. Към всеки модел врата има включен патрон с определена секретност и възможност за вадене на дубликат, съобразено с възможностите на модела.

2014-04-30T11:58:33+00:00

About the Author:

Иван Аков - по професия инженер. Работил като конструктор и технолог на метални изделия. През последните 23 години работи в областта на сигурността и по-специално Блиндирани врати. Основател на Солид 55 и един от учредителите на Сдружение "Български врати и прозорци".
ВАЖНО! Всички наши клиенти, които имат инсталирана iOS апликация за управление на вратата си чрез GSM е необходимо да изтеглят новото приложение от тук!